UK Visa

Pekerjaan di UK (United Kingdom) memerlukan lebih daripada aplikasi visa UK dan hanya UK CV dengan surat UK bertulis dan terjemahan - ia memerlukan persediaan yang teliti. Anda akan berhadapan dengan masalah yang kemungkinan besar tidak pun terlintas dalam fikiran anda apabila anda membuat keputusan untuk meneroka bekerja di Britain.

Jangan mengambil terlalu ringan pengaruh visa UK boleh ada di hasil daripada pengembaraan anda! Sebagai contoh, anda akan mengalami peraturan imigresen yang tidak dikenali dan amalan, prosedur aneh kerja permohonan, pelik trend pemilihan kerja dan budaya pengurusan pelik.

Kebanyakan lawatan ke UK Walau bagaimanapun, anda perlu menyedari tentang risiko serangan pengganas yang tidak disengajakan, yang boleh menentang sasaran awam, termasuk lokasi yang dikunjungi oleh ekspatriat dan pelancong asing seperti restoran, hotel, kelab dan kawasan membeli-belah.
Anda mesti menjalankan tahap kesedaran keselamatan yang tinggi disebabkan keadaan keselamatan dan ketegangan politik yang berterusan.
Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pihak berkuasa UK telah menjalankan banyak operasi dan penangkapan sebagai hasil penyiasatan ke dalam rangkaian pengganas.
Pantau amaran keselamatan tempatan, siaran berita dan mesej konsular. Memastikan dokumen perjalanan dan visa anda sah dan dijamin di tempat yang selamat. Menjalankan fotokopi dokumen perjalanan anda berbanding dengan asalnya. Mengekalkan profil yang rendah, mengubah masa dan laluan perjalanan dan berhati-hati semasa memandu. Membuat hubungan tempatan dengan cepat dan mendapatkan sokongan daripada ekspatriat lain akan meningkatkan keselesaan dan keselamatan anda.

Passport dan Visa UK

pasport

Semua warganegara kecuali warga EU memegang kad pengenalan yang sah memerlukan pasport yang sah untuk sekurang-kurangnya tiga bulan selepas tempoh penginapan.

UK Visa

Penduduk Tetap UK dan Warganegara British dan Eropah [EEA] tidak perlu memohon hak untuk bekerja di UK. Kebanyakan yang lain akan perlu untuk memastikan bahawa mereka mempunyai hak ini untuk bekerja, Belajar atau tinggal di UK dan terdapat banyak cara di mana ini boleh dicapai. Isu utama untuk anda adalah bahawa anda mengetahui status anda dan boleh mendapatkan hak ini dengan cepat dan pasti yang mungkin.

UK mengendalikan Mata Berdasarkan Sistem visa, dengan individu yang mata diberi untuk umur, tahap pendidikan, pendapatan masa lalu dan pengalaman. Pilihan utama untuk bekerja di UK adalah:

Tier 1 Visa - Migran Berkemahiran Tinggi

Ini adalah untuk individu yang berkemahiran tinggi dan membolehkan mereka untuk memasuki UK tanpa perlu mempunyai pertama mendapat pekerjaan. Pemegang Tahap 1 Visa boleh bekerja di mana-mana sifat (termasuk bekerja sendiri) dan bagi mana-mana majikan. Terdapat beberapa kategori berbeza dalam Tier 1 Visa, termasuk Tier 1 Post Kajian Kerja Visa, yang direka untuk membenarkan orang yang belajar di UK untuk bekerja selama dua tahun selepas pengajian.

Tier 2 Visa - Pekerja Mahir dengan tawaran pekerjaan

Ini biasanya dirujuk sebagai Permit Kerja dan memerlukan anda untuk pertama mempunyai tawaran pekerjaan. Majikan hendaklah didaftarkan sebagai penaja dengan Kementerian Dalam Negeri dan kemudian mengeluarkan suatu Perakuan Penajaan. Setelah anda mempunyai ini anda akan dapat untuk memohon Tier 2 Visa. Ini biasanya akan diberikan untuk tempoh permulaan 3 tahun.

Sebelum majikan boleh menaja bakal pekerja mereka mesti telah mendaftar Syarikat mereka sebagai Penaja dengan Kementerian Dalam Negeri. Mereka kemudiannya akan dapat mengeluarkan Sijil Penajaan. Kementerian Dalam Negeri akan mengaudit majikan secara tetap dan adalah penting bahawa majikan mengekalkan rekod yang sesuai dan mematuhi peraturan imigresen. Kegagalan berbuat demikian boleh mengakibatkan denda berat dan pembatalan permit kerja.

Tier 4 Visa - Belajar di UK

Biasanya dirujuk sebagai Visa Pelajar, Tahap 4 Visa membolehkan anda untuk memasuki UK bagi tujuan kajian anda yang telah tempat yang disahkan pada kursus di sebuah institusi pengajian tinggi yang diluluskan. Sebaik sahaja anda telah menamatkan pengajian anda, anda mungkin dapat meneruskan penginapan anda di UK dengan memohon Tier 1 PSW Visa.

Tier 5 Visa - Cuti Bekerja

Biasanya dikenali sebagai Working Holiday Visa, ini membolehkan warganegara bilangan yang terhad negara untuk melawat UK dengan hak untuk bekerja selama dua tahun. Tujuan visa ini adalah untuk mengalami budaya UK manakala dapat menyokong diri anda dengan mengambil pekerjaan. Anda mesti meninggalkan UK pada akhir tempoh visa anda dan anda tidak akan dapat menukar ke dalam kategori visa lain di dalam UK.

Keluarga dan Tanggungan

Banyak Visa UK membenarkan anda membawa keluarga anda bersama anda ke UK sebagai tanggungan anda dan mereka biasanya akan diberi hak untuk bekerja untuk mana-mana majikan dalam apa-apa kapasiti tanpa mengira visa yang anda pegang.

Hubungi Kedutaan United Kingdom di negara asal anda untuk maklumat lanjut mengenai visa UK

Lain UK Maklumat Visa

Untuk berjaya dalam anda UK carian kerja dan mendapat pekerjaan yang anda mahu, anda perlu menyediakannya surat UK dan juga UK CV yang anda mesti e-mel dengan serta-merta kepada bakal majikan yang dipilih semasa cari kerja di UK.

Apabila anda menerima jemputan kepada UK temu duga kerja, anda boleh memohon untuk visa UK dan juga permit kerja UK. Kemudian sediakan diri untuk temu duga kerja dan lihatlah UK kod pakaian kerana bagaimana pakaian anda adalah salah satu atribut yang paling penting dalam tidak diupah untuk pekerjaan yang ada.

Semak temu duga kerja do & tidak, tips temuduga kerja dan lain-lain kemahiran pencarian kerja halaman.

Di samping itu, di antarabangsa maklumat, pencarian kerja, visa, permit bekerja, surat, CV & resume, temuduga kerja dan kod pakaian halaman yang anda akan mendapati banyak tips berguna untuk pencari kerja di luar negara.

Nasib baik dengan visa UK anda!