Permit Kerja Argentina

Pekerjaan di Argentina permintaan melebihi permit kerja Argentina dan hanya jelas Argentina surat dan Argentina CV bertulis dan terjemahan - mereka memerlukan persediaan yang rapi. Anda akan berhadapan dengan masalah yang kemungkinan besar tidak pun melintasi fikiran anda apabila anda menjadi berminat bekerja di Argentina.

Jangan mengambil terlalu sedikit pengaruh yang mungkin dibenarkan oleh Argentina untuk hasil akhir pengembaraan anda! Sebagai contoh, anda akan mengalami peraturan dan amalan imigresen yang tidak dikenali, prosedur permohonan kerja yang pelik, trend pemilihan kerja yang aneh dan budaya pengurusan pelik.

Kebanyakan lawatan ke Argentina bebas dari masalah tetapi anda harus sedar tentang risiko serangan pengganas yang tidak disengajakan, yang boleh menentang sasaran awam, termasuk tempat yang dikunjungi oleh ekspatriat dan pelancong asing seperti restoran, hotel, kelab dan kawasan membeli-belah. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pihak berkuasa Argentina telah menjalankan beberapa penyiasatan dan operasi terhadap rangkaian pengganas.
Anda harus berhati-tahap kesedaran keselamatan dan memantau siaran berita tempatan dan mesej konsular. Membuat hubungan tempatan dengan cepat dan mencari sokongan daripada ekspatriat lain akan meningkatkan keselesaan dan keselamatan anda
.

Pasport dan Permit Kerja Argentina

pasport

Untuk memasukkan Argentina, pasport yang sah diperlukan oleh semua warga. Pasport mesti sah untuk sekurang-kurangnya enam bulan selepas tarikh berlepas dari Argentina dan mesti mempunyai tidak kurang daripada satu halaman percuma untuk setem diperlukan semasa ketibaan dan berlepas.

Permit Kerja Argentina

Memohon visa Argentina boleh mengambil masa beberapa bulan lagi. Argentina adalah negara birokrasi. Kami mengesyorkan memulakan persediaan anda beberapa waktu lebih awal. Aplikasi untuk kerja atau visa belajar harus dimulakan oleh majikan atau universiti anda di Argentina dan mereka boleh mengambil masa yang lama untuk diproses. Mengharapkan kelewatan yang panjang dengan pihak berkuasa di Argentina.

Kerana kompleksnya peraturan imigresen di Argentina dan mereka sering berubah, sukar untuk memberikan maklumat penuh untuk setiap keadaan. Panduan ini akan membuat anda bermula.

Argentina tidak mempunyai sekatan atau kuota untuk pekerjaan orang asing, selagi mereka memenuhi peraturan imigresen, bermakna mereka perlu mempunyai kebenaran tinggal yang sah.

Visa pelancong yang dikeluarkan semasa kemasukan adalah sah untuk hari 90. Mereka boleh dilanjutkan hanya sekali untuk hari 90 lagi dengan kos AR $ 100. Bukti perjalanan seterusnya atau tiket pulang mungkin diperlukan - kadang-kadang sebelum menaiki pesawat.

Sehingga Disember 28, 2012, sebelum ketibaan di Argentina, pengembara UK, Australia, Kanada dan Amerika Syarikat mesti membayar (bergantung kepada kewarganegaraan sehingga $ 150) bayaran timbal balik melalui kad kredit dalam talian melalui laman web Provincia Pagos. Mereka yang membayar dalam talian perlu mencetak resit dan membentangkannya kepada pegawai imigresen Argentina pada masa kemasukan. Yuran ini sah selama sepuluh tahun dari tarikh pembayaran dan berbilang penyertaan.

Anda mesti memohon permit kediaman jika anda mahu bekerja (dibayar atau belum dibayar) di Argentina. Oleh itu, latihan praktikal adalah kerja yang diperlukan oleh pekerja / visa.

Apabila anda berada di Argentina, kaedah yang paling berkesan mencari pekerjaan adalah dengan berjalan kaki dan bertanya. Walau bagaimanapun, kebanyakan majikan Argentina, yang dikenakan denda berat jika mereka menyewa secara haram, tidak akan menawarkan pekerjaan kepada orang asing yang tidak memiliki permit kerja Argentina yang sah.

Kerja sementara seperti bekerja di bar yang bergaya atau restoran dan apa-apa kerja "di hitam" tidak akan melayakkan anda untuk mendapatkan permit kerja. Tambahan pula, pekerjaan tidak rasmi seperti agak kerap boleh membawa kepada keadaan kerja eksploitasi. Jika anda ditangkap, anda boleh dipukul dengan denda yang besar atau bahkan diharamkan dari negara ini.

Apabila anda berada di Argentina, ambil langkah berikut untuk mendapatkan visa Kerja Argentina:

Untuk memohon permit kerja / visa yang anda perlukan:

  • Pasport Sah dengan sah minimum setahun dan setengah selepas visa dikeluarkan (dengan cap visa pelancong yang sah),
  • Latar Belakang Penganiayaan Argentina dari Registro Nacional de Reincidencia untuk 80 Pesos,
  • Negara asal Semak Latar Belakang Jenayah, diterjemahkan ke dalam bahasa Sepanyol oleh penterjemah bersumpah,
  • Pengesahan kediaman di Argentina (Certificado de domicilio) dari balai polis tempatan anda untuk 10 Pesos,
  • Dua Gambar Pasport Warna (4x4; latar belakang putih atau biru; ¾ sebelah kanan profil),
  • Sijil Kelahiran, diterjemahkan ke dalam bahasa Sepanyol oleh Pepatah yang Sworn,
  • Kontrak buruh dengan majikan masa depan di Argentina. Ini adalah surat yang ditandatangani di mana majikan masa depan anda mengatakan bahawa dia berupaya menyewa anda untuk sekurang-kurangnya satu tahun. Ia perlu ditandatangani dan disahkan.
  • 600 Pesos (lebih kurang 200 Euros) untuk kos permohonan visa kerja.

1. Lawati Pejabat Imigresen:

  • Jadikan temu janji dalam talian dengan Dirección Nacional de Migraciones talian atau hubungi 0800-666-0055.
  • Ambil dengan anda semua kertas kerja yang disenaraikan di atas. Setelah diluluskan, ditandatangani dan dicop anda perlu membayar yuran tersebut. Kemudian anda akan menerima "Residencia Precaria", yang merupakan Visa Kerja Sementara yang sah untuk hari 30. Visa Kerja Sementara ini membolehkan anda secara rasmi memulakan kerja untuk majikan anda sebelum anda menerima Visa Kerja sebenar.

2. Mula Kerja Secara Rasmi:

  • Mengambil Visa Kerja Sementara anda kepada majikan anda supaya syarikat itu secara rasminya boleh mengupah anda.
  • Syarikat boleh mendaftarkan anda dengan AFIP (Administración Federal de Ingresos Públicos) supaya anda mendapat CUIL (nombor kerja rasmi yang serupa dengan nombor keselamatan sosial di Amerika Syarikat atau nombor insurans kebangsaan di UK atau nombor SIN di Kanada).

3. Lawatan Pejabat Imigresen Kedua:

  • Selepas anda secara rasmi mula bekerja untuk majikan anda dan menerima AFIP (Pentadbiran Federal de Ingresos Públicos), anda perlu kembali ke Pejabat Imigresen dan mengemukakan dokumen rasmi anda dari AFIP. Kemudian mereka akan memberikan Visa Kerja rasmi anda selama satu tahun!
  • Visa Kerja bukan cap dalam pasport anda, tetapi beberapa muka surat bersatu. Malangnya, anda perlu menyimpannya bersama-sama dengan pasport anda apabila anda masuk atau keluar negara dan memastikannya selamat!

Hubungi Kedutaan Argentina di negara asal anda untuk maklumat lanjut tentang permit kerja Argentina

Maklumat Permit Kerja Argentina yang lain

Jika anda Argentina carian kerja dan permohonan untuk Argentina visa dan permit kerja Argentina telah berjaya anda harus mula bersiap untuk Argentina temu duga kerja.

Jangan lupa untuk mengambil lihat pada Kod pakaian Argentina kerana bagaimana anda berpakaian adalah salah satu sifat yang paling penting dalam diupah.
Semak tips temuduga kerja melakukan ini dan larangan-larangan, Dan mengetahui mengapa orang tidak diupah untuk pekerjaan yang ada.

Di samping itu, di antarabangsa maklumat, pencarian kerja, visa, permit bekerja, surat, CV & resume, temuduga kerja dan kod pakaian halaman yang anda akan mendapati banyak tips berguna untuk pencari kerja di luar negara.

Nasib baik dengan awak Permit kerja Argentina.