Argentina Visa

Pekerjaan di Argentina menuntut lebih daripada permohonan visa Argentina dan hanya yang jelas Argentina surat dan Argentina CV bertulis dan terjemahan - ia memerlukan persediaan yang rapi. Anda akan berhadapan dengan masalah yang kemungkinan besar tidak pun melintasi fikiran anda apabila anda menjadi berminat pekerjaan di Argentina.

Jangan mengambil terlalu ringan pengaruh visa Argentina boleh mempunyai dalam pengembaraan anda! Sebagai contoh, anda akan mengalami peraturan imigresen yang tidak dikenali dan amalan, prosedur aneh kerja permohonan, pelik trend pemilihan kerja dan budaya pengurusan pelik.

Kebanyakan lawatan ke Argentina bebas dari masalah tetapi anda harus sedar tentang risiko serangan pengganas yang tidak disengajakan, yang boleh menentang sasaran awam, termasuk tempat yang dikunjungi oleh ekspatriat dan pelancong asing seperti restoran, hotel, kelab dan kawasan membeli-belah. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pihak berkuasa Argentina telah menjalankan beberapa penyiasatan dan operasi terhadap rangkaian pengganas.
Anda harus berhati-tahap kesedaran keselamatan dan memantau siaran berita tempatan dan mesej konsular. Membuat hubungan tempatan dengan cepat dan mencari sokongan daripada ekspatriat lain akan meningkatkan keselesaan dan keselamatan anda
.

Pasport dan Visa Argentina

pasport

Untuk memasukkan Argentina, pasport yang sah diperlukan oleh semua warga. Pasport mesti sah untuk sekurang-kurangnya enam bulan selepas tarikh berlepas dari Argentina dan mesti mempunyai tidak kurang daripada satu halaman percuma untuk setem diperlukan semasa ketibaan dan berlepas.

Argentina Visa

Keperluan visa bergantung pada kewarganegaraan individu asing dan panjang nya bertujuan tinggal di Argentina.

Bukti perjalanan seterusnya atau kembali tiket yang dikehendaki - kadang-kadang sebelum menaiki pesawat.

Pelancong tidak tinggal lebih daripada enam jam di lapangan terbang menunggu untuk menyambung penerbangan antarabangsa tidak perlu melalui kawalan imigresen atau memohon visa.

Ibu tunggal atau orang dewasa melancong dengan anak-anak harus sedar bahawa Argentina memerlukan bukti bahawa kedua-dua ibu bapa telah diberikan kebenaran untuk kanak-kanak untuk memasuki atau meninggalkan negara ini.

Semak dengan syarikat penerbangan anda sekiranya anda telah menyambungkan penerbangan luar negara sebagai sebahagian daripada perjalanan ke Argentina. Ia mungkin berlaku bahawa negara anda melalui perjalanan ke destinasi anda mungkin memerlukan visa transit yang berasingan.

Jenis-jenis yang biasa dikeluarkan visa adalah:

  • Perniagaan Visa - contohnya: Aktiviti berorientasikan komersil, mesyuarat syarikat, pameran, perundingan, penyelidikan pemasaran)
  • Wartawan Visa
  • Visa Profesional - sebagai contoh: tidak berorientasikan komersial aktiviti, juruaudit, pakar-pakar, latihan, persidangan, seni, budaya, agama, sukan, aktiviti saintifik dan teknikal,
  • Visa Pelajar
  • Pelancong Visa

Anda boleh mendapatkan semua di atas visa di kedutaan Argentina dan konsulat.

Apabila memohon untuk visa Argentina, yang paling kerap anda perlu menyediakan:

  • Pasport dengan tempoh sah sekurang-kurangnya 1 tahun selepas visa dikeluarkan,
  • Empat pasport gambar standard saiz (4x4; latar belakang biru sebaik-baiknya cahaya; ¾ profil sebelah kanan),
  • Dua borang permohonan yang lengkap,
  • Sijil Kelahiran yang disahkan dalam bentuk atau Sijil Lahir antarabangsa, diterjemahkan ke dalam bahasa Sepanyol oleh penterjemah yang bersumpah,
  • Negara asal Semak Latar Belakang Jenayah, diterjemahkan ke dalam bahasa Sepanyol oleh penterjemah bersumpah,
  • Kenyataan Perubatan (borang ini dikeluarkan oleh konsulat),
  • Pembayaran yuran permohonan.

Memohon visa Argentina boleh mengambil banyak masa. Argentina adalah sebuah negara birokrasi. Oleh itu, kami cadangkan bermula persediaan anda dengan baik terlebih dahulu. Permohonan untuk, antara lain, visa kerja atau visa kajian perlu dimulakan oleh majikan atau universiti anda di Argentina. Aplikasi ini boleh mengambil masa yang lama untuk diproses. Menjangka kelewatan yang panjang dengan pihak berkuasa di Argentina.

Visa pelancongan yang dikeluarkan pada kemasukan adalah sah untuk 90 hari. Mereka boleh dilanjutkan sekali sahaja untuk satu hari 90 lagi pada kos ofAR $ 100. Bukti perjalanan seterusnya atau kembali tiket yang dikehendaki - kadang-kadang sebelum menaiki pesawat.

Sehingga Disember 28, 2012, sebelum tiba di Argentina, UK, pelancong Australia, Kanada dan Amerika Syarikat perlu membayar (sehingga $ 150 - bergantung kepada kewarganegaraan) yuran timbal balik dengan kad kredit dalam talian melalui laman web Provincia pagos. Mereka yang membayar dalam talian perlu mencetak resit dan mengemukakannya kepada pegawai imigresen Argentina pada masa kemasukan. Fi yang sah selama sepuluh tahun dari tarikh pembayaran dan penyertaan berganda.

Perlu diketahui bahawa peraturan-peraturan visa adalah tertakluk kepada perubahan yang kerap. Hubungi Kedutaan Argentina di negara asal anda untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai visa Argentina.

Hubungi Kedutaan Argentina di negara asal anda untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Argentina visa

Lain-lain Argentina Visa Maklumat

Jika anda Argentina carian kerja dan permohonan untuk visa Argentina dan Permit kerja Argentina / visa telah berjaya anda perlu membuat persediaan untuk Argentina temu duga kerja.

Semak tips temuduga kerja melakukan ini dan larangan-larangan, Dan mengetahui mengapa orang tidak diupah untuk pekerjaan yang ada.

Di samping itu, di antarabangsa maklumat, pencarian kerja, visa, permit bekerja, surat, CV & resume, temuduga kerja dan kod pakaian halaman yang anda akan mendapati banyak tips berguna untuk pencari kerja di luar negara.

Nasib baik dengan awak Argentina visa.